SM-treenit Ypäjällä

Kun luentoni loppuivat Helsingissä toukokuun puolessa välissä, oli aika suunnata hevosen kanssa Ypäjälle. Kolme viikkoa aikaa tehotreenata senioreiden kenttäratsastuksen SM-kilpailuja varten.

Näistä kolmesta viikosta on nyt kaksi takana ja kilpailut siintävät jo lähitulevaisuudessa. Kyseessähän ovat ensimmäiset mestaruuskilpailuni ja samalla ensimmäinen kahden tähden luokka. Luokkanostosta johtuen tavoitteemme on siis tehdä siisti ja ehjä suoritus, joka opettaa sekä minua että hevosta korkeampiin luokkiin. Mitalin kiilto silmissä emme siis lähde starttiviivalle, vaikka parhaamme totta kai teemme. Pokaaleista ja mitaleista voi toki aina unelmoida.

Valmentautumista on tapahtunut niin kouluaitojen sisäpuolella kuin myös hypäten sekä rata- että maastoesteitä. Tasaisia suorituksia me jo osaamme tehdä, mutta vielä saisi tuoda enemmän wow-efektiä esiin. Tasainen on hyvä, mutta ei riittävä.

Maastoestevalmennuksessa teimme useita kahden tähden tehtäviä. Emme ole näitä vielä juurikan harjoitellut, mutta suhteellisen ongelmattomasti onnistui kaikki. Suurin haaste meille on ylöshyppy vedestä, jos siltä pitää jatkaa nopeasti seuraavalle esteelle. Kyllä me siitäkin selviämme, mutta se ei ole aina yhtä sujuvaa kuin muu tekeminen.

Kaikki muut tekemämme tehtävät onnistuivatkin hyvin, vaikka teimmekin vaikeampaa kuin mitä olemme ennen tehneet. Britti on niin ihanan suoraviivainen ja rehellinen hevonen, ja se tulee kaikista parhaiten esiin juurikin maastoesteillä.

Tämän viimeisen viikon suunnitelmissa on valmentautumista sekä koulussa että rataesteillä. Tämän lisäksi käymme maastossa ja tietenkin vuorossa on myös hevosen sekä varusteiden puhdistus edustuskuntoon. Perjantaina ja lauantaina sitten kisataan Finnderbyssä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *