Neljännen vuosikurssin opintoja

Varsinaisia teoriaopintoja eläinten sairauksista ja niiden hoitamisesta on tässä vaiheessa vuotta jäljellä enää kolmisen kuukautta. Sen jälkeen alkaa opintojen puolesta kesäloma ja syksyllä intensiiviset viidennen vuoden opinnot. Viidennellä vuosikurssilla luvassa on käytännön harjoittelua ja vähintään tärkeimmät teoria-asiat pitäisi osata jo tämän kevään jälkeen.

© Meeri Ylänen

Aikaisemmin neljännen vuoden aikana olemme jo käsitelleet pieneläinten ja hevosten sairaudet. Tahti on reipas ja uutta asiaa tulee paljon, mutta samalla nämä aiheet ovat juuri niitä, joita varten olen eläinlääkikseen halunnut.

Tällä hetkellä meillä on meneillään lisääntymistieteiden kurssi, jolla käydään hevosten, sikojen, märehtijöiden ja pieneläinten lisääntymistä. Aiheina ovat muun muassa siemennykset, synnytysvaikeudet ja utaresairaudet. Tämä kurssi kestää maaliskuun loppupuolelle asti, mutta välissä saamme tuulettua viikon verran lomalla (tai töissä) väliviikolla.

Lisääntymistieteiden kurssin jälkeen vuorossa on tuotantoeläinten terveydenhuolto ja sairaudet.  Tämä tuotantoeläinkurssi jatkuu toukokuulle asti, joten ajankohdallisesti se sijoittuisi siihen aikaan, jolloin voisin lähteä ulkomaille ratsastamaan ja kilpailemaan. Kyseisellä kurssilla on kuitenkin paljon läsnäolopakollisia harjoitteluja, joita ei pysty suorittamaan etänä. Käytännössä jos siis lähden Britin kanssa ulkomaille keväällä, en pysty suorittamaan opintojani alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Kevään viimeisenä kurssina on vielä teurastamohygienian kurssi, joka kestää reilun viikon. Sen jälkeen, kesäkuun alussa, meillä alkaa opintojen puolesta kesäloma. Kesällä meillä on mahdollisuus suorittaa myös viidennen vuoden opintoja 2-4 viikkoa. Tällöin viidennen vuoden aikana saa tuon kaksi tai neljä viikkoa lomaa. Itselläni on suunnitelmissa suorittaa juhannuksen tienoilla 2 viikkoa vitosvuoden opintoja Hevossairaalalla, jolloin pystyn saamaan lomaa elokuun lopussa PM-kilpailuja varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *