Kolmet kansainväliset kilpailut

Lähdin Saksaan treenaamaan ja kilpailemaan Britin kanssa kesäkuun puolessavälissä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän oli tarkoitus kilpailla neljässä kansainvälisessä kilpailussa, mutta koska Britille tuli kaviopaise, jäivät ensimmäiset kilpailumme väliin. Pääsimme kuitenkin kilpailemaan kolmissa eri kansainvälisissä kilpailuissa ja tuloksiin olen hyvin tyytyväinen.

Ensimmäiset kv-kilpailumme olivat 14.-17.7. Ranskassa Jardyssa, joissa kilpailimme luokassa CIC1*. Kisapaikka oli aivan Pariisin kyljessä ja esimerkiksi Versailles’n linna oli kävelymatkan päässä. Hienoin kilpailupaikka, jossa olen ikinä ollut! Me matkustimme Ranskaan jo keskiviikkona, jotta hevoset saisivat palautua hetken melko pitkästä matkasta. Minun ja Britin suoritukset olivat kuitenkin vasta sunnuntaina ja maanantaina.

Sunnuntaina oli kouluosuus, joka meni kerrankin nappiin! Edellisen illan viimeistelytreeni Sannan ja Elmon kanssa oli tehnyt tehtävänsä ja saimme kouluradalta yli 68%. Maanantaina vuorossa olevissa rataeste- ja maastoesteosuuksissa emme kuitenkaan päässeet näyttämään aivan parasta osaamistamme. Vaikka Britti hyppäsi rataesteillä hyvin, pääsi se loppurataa kohden pitkäksi ja etupainoiseksi, jonka takia puomeja tuli ennätyspaljon. Radalta saimme 16 virhepistettä, mutta maastoon jatkoimme kuitenkin hyvällä mielellä.

Maasto-osuus oli maanantaina iltapäivällä ja rata oli selvästi teknisempi kuin Suomen kansalliset yhden tähden radat. Rata meni kuitenkin hyvin ja Britti hyppäsi todella hyvin ja varmasti. Yhdellä kapealla esteellä Britti ei kuitenkaan hypännyt aivan lippujen välistä, kuten radalla luulin, joten saimme tästä esteestä 50 virhepistettä. Vaikka virhepisteitä siis kertyikin suorituksistamme, olin loppujen lopuksi tyytyväinen. Kyseessä olivat kuitenkin ensimmäiset kansainväliset kilpailumme.

Seuraavat kilpailumme olivat Belgian Tongerenissa CIC1* 28.-30.7. Nämä olivatkin meille menestys ja saimme ensimmäisen kv-sijoituksemme sekä samalla kvaalituloksen kahden tähden kansainvälisiin luokkiin! Kouluosuudelta saimme melko tiukalla arvostelulla 53,9vp, jolla olimme sijoittuvien joukossa. Näissä kilpailuissa maasto-osuus oli ennen rataesteosuutta ja se ratsastettiin lauantaina. Maasto oli hyvin mäkistä ja hidasta, lähes kaikille ratsastajille tuli yliaikaa. Samoin myös meille, mutta selvitimme radan kuitenkin estevirheittä ja varman tuntuisesti. Sunnuntain rataesteosuudelle Britti oli palautunut hyvin ja ratsastimme radan ilman estevirheitä. Muutama aikavirhe esteradalta tuli, mutta ne eivät estäneet sijoittumistamme. Lopputuloksissa olimme siis sijalla 10/48.

Kauden viimeiset kenttäkilpailumme ratsastimme viimeisenä mahdollisena viikonloppuna ennen paluutani Suomeen ja opintojen pariin. Vuorossa oli siis Alankomaiden Helvoirt 25.-27.8. ja tällä kertaa meidän ensimmäinen CIC2*. Perjantain kouluosuus ei ollut tällä kertaa meidän juhlaamme, vaan Britin jäädessä pohkeen taakse saimme 60,6vp. Toki kahden tähden kouluohjelma on yhden tähden ohjelmaa vaikeampikin, mutta olin pettynyt suoritukseemme. Tulokset kuitenkin parantuvat harjoittelemalla, pystymme kyllä Britin kanssa paljon parempaankin.

Lauantaina oli vuorossa rataesteosuus, joka ratsastettiin 120cm tasolla. Radalta meille tuli kaksi tiputusta ja kaksi aikavirhettä, mutta hevosen tuntuessa hyvältä olin kuitenkin tyytyväinen tuohon kymmeneen virhepisteeseen. Pudotuksille oli selkeä ratsastuksellinen syy, joten kun vain ratsastan paremmin, ei puomejakaan tule. 🙂

Maasto-osuus oli selvästi vaikein, jota olemme koskaan hypänneet. Britti oli kuitenkin leijona ja hyppäsi kaikki esteet varmasti ja ongelmitta! Toki radalla oli joitakin kohtia, jotka eivät olleet niin sujuvia, mutta hevosta ei käy niistä lainkaan syyttäminen. Sen sijaan se hyppäsi loistavasti, vaikka en välttämättä onnistunut ratsastamaan oikeaa linjaa esteelle. Tämä on parasta ratsastuksessa: kun Britti kaipaa tukea, osaan sitä sille antaa ja jos minä kaipaan apua, Britti hoitaa!


Selvisimme siis vaikeimman maasto-osuutemme estevirheittä, vaikka monet ratsukot niitä saivat. Yliaikaa meille tuli puolen minuutin verran, mutta se ei haitannut lainkaan. Matkaa sijoituksille ja kärkeen jäi vielä, mutta kyllä me sinnekin noustaan.

Kokonaisuutena kesän kilpailut olivat siis menestys! Nostimme tasoamme ja kuuluimme joukkoon myös kansainvälisissä kilpailuissa. Pikkuhiljaa voimme nousta kärkeen asti! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *