Katse tulevaisuuteen

Viime aikoina olen kirjoittanut enemmän opiskelustani, mutta nyt on aika taas palata urheilun pariin. Britin sairasloman takia ensi kesän suunnitelmat ovat muuttuneet, mutta miten meillä on nyt idea jatkaa tästä eteenpäin?

© Meeri Ylänen

Britin kannalta tilanne on vielä epävarma. On epätodennäköistä, että sen kanssa tulisin enää kilpailemaan, mutta vielä tutkimukset ovat kesken. Ainakin mestaruuskilpailuhaaveet on saanut jo melko pitkälti haudata. Britin jatko selviää asteittain ja tilanteen kanssa eletään päivä kerrallaan sekä toivotaan parasta.

Omalta osaltani jatko on vähän selvempää, vaikka esimerkiksi kilpailukautta ei voi suunnitella samalla lailla kuin tutun hevosen kanssa. Olen päässyt nyt ratsastamaan useilla eri hevosilla. Osa on nuorempia ja kokemattomampia, osa aikuisia ja täysin koulutettuja. Tämä on erittäin arvokasta kokemusta itselleni ja olen päässyt asteittain taas panostamaan kunnolla lajiharjoitteluun.

Etsin myös vähitellen itselleni uutta hevosta. Koska etsinnässä on ensisijaisesti nuori hevonen, tulee todennäköisesti kulumaan useampi vuosi, ennen kuin kilpailen uudestaan kansainvälisellä tasolla. Kuitenkin seuraavan kerran, kun kilpailen samalla tasolla kuin viime vuonna, tulen olemaan paljon kokeneempi kuin nyt.

Vaikka Britin kenttäkilpailu-ura saattaakin olla jo valitettavasti takana, eivät omat tavoitteeni ole muuttuneet mihinkään. Niiden saavuttamisessa voi kestää alkuperäistä suunnitelmaa kauemmin, mutta onneksi ratsastuksessa urheilu-ura ei pääty alle 30-vuotiaana kuten monissa lajeissa.

Minä aion kilpailla vielä pitkään sen jälkeen, kun Britti ei enää kilpaile. Sen vuoksi esimerkiksi Facebook-sivuni nimi, Johanna Soiluva & Very British, tulee jossain vaiheessa vaihtumaan. Uusi nimi tulee olemaan JQ Eventing.

Myöhemmin JQ-alkuliite (jonka tausta on lempinimessäni) tulee toivottavasti tutuksi myös Vet-lisäyksen kanssa. Aivan vielä nimen vaihtuminen ei kuitenkaan ole ajankohtaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *