Hiljaiseloa

On kulunut jo yli kuukausi, kun olen viimeeksi kirjoittanut mitään blogin puolelle. Tämä johtuu puhtaasti täydestä kalenterista, mutta ainakin olen saanut tehdä kaikkea todella kivaa! Mitä siis huhtikuussa oikein tapahtui?

Nyt on onneksi jo keväisempi ilma. © Meeri Ylänen

 

Urheiluakatemiavalmennus Ypäjällä

Huhtikuussa oli ensimmäinen urheiluakatemiavalmennus, johon pääsin osallistumaan. Ratsunani oli 6-vuotias Pin Rock´s Fade to Black eli tutummin Musti.  Akatemiavalmennuksen kahtena ensimmäisenä päivänä pääsimme osallistumaan Markus Scharmannin esteklinikkaan. Mustin kanssa meillä oli varsinkin ensimmäisenä päivänä joitakin haasteita ja löysinpä jopa itseni maistelemasta maneesin hiekkaa. Seuraava päivä sujui kuitenkin paljon paremmin ja kun vielä keskiviikkona jatkettiin Piken ohjauksessa, alkoi homma sujua.

 

Ruotsin reissu

Kun akatemiavalmennus päättyi keskiviikkona klo 12, olin puoli kolmelta takaisin Helsingissä opiskeluun kuuluvassa pakollisessa harjoituksessa. Tästä jatkoin vielä suoraan lentokentälle ja lensin Ruotsin katsomaan, josko sieltä löytyisi tulevaisuuden tähtiratsu. Reissun tuloksiin palaan myöhemmin.

 

Sporttia ja bisnestä -seminaari

Eläinlääkiksen opiskelujen lisäksi koitan käydä mahdollisuuksien mukana erilaisissa urheiluun liittyvissä tapahtumissa ja luennoilla. Huhtikuussa pääsin kuuntelemaan mielenkiintoista Sporttia ja bisnestä -seminaaria, jossa puhujat kertoivat urheilun eri puolista. Hyviä uusia ajatuksia myös itselleni.

 

Koulu- ja esterataharjoitukset

Mustin kanssa kävimme Ypäjän lisäksi kahdesti Tuomarinkylässä testaamassa taitojamme. Ensin oli luvassa koulurataharjoitukset, joissa ratsastin Nuorten hevosten kenttäohjelman. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Musti koskaan suoritti kouluohjelmaa tai oli kouluaitojen (edes kevennettyjen) sisällä, joten olin todella tyytyväinen meidän 62,5 %:n tulokseen.

1-tason estekilpailut menivät myös hyvin. Vaikka kilpailemamme luokat olivatkin pieniä (50-60cm ja 70cm), lämmittivät nollaradat ja ruusukkeet mieltä. Ja tietenkin se, että toinen rata meni jo todella paljon paremmin kuin ensimmäinen!

© Meeri Ylänen

Muut hevoset ja muu elämä

Mustin lisäksi olen päässyt ratsastamaan myös monilla muilla hevosilla ja tällä hetkellä ratsastankin ehkä 2-3 kertaa enemmän kuin viime vuonna. Tästä olen tietenkin todella onnellinen, vaikka se aika tarkkaa aikatauluttamista vaatiikin. 🙂

Hevosten lisäksi opiskelut etenevät. Huhtikuun aikana saatiin käytyä kurssi sikojen sairauksista ja nyt vuorossa ovat märehtijät. Vajaa kuukausi enää opiskeluja tälle vuodelle jäljellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *