Ratsastuksen urheilufoorumi 25.11.2017

Ratsastuksen urheilufoorumi pidettiin tänä vuonna lauantaina 25.11.2017. Minä olin ensimmäistä kertaa ilmoittautunut mukaan koko päiväksi, aikaisempina kolmena vuotena olen tullut seuraamaan vasta illan kenttäratsastuksen lajiseminaaria.

Päivä alkoi Laura Lepistön vetämällä luennolla, jolla hän kävi läpi urheilijan urapolkua taitoluistelijan näkökulmasta. Kyseessä oli motivoiva ja näkökulmia avaava luento, taitoluistelijan urapolku kun eroaa melko paljonkin ratsastajan vastaavasta. Urheilussa on kuitenkin lajien välillä aina myös yhteisiä asioita ja itseeni iski esimerkiksi Lauran mainitsema ”never satified” -asenne huippu-urheilussa sekä tietenkin urheilusta nauttiminen.

Aamupäivä jatkui Eamon McLaughlin vetämällä luennolla, jonka aihe oli ”From exiting young horse to gold medal winner – How the vet can help”. Eamonhan on kilpahevosiin erikoistunut eläinlääkäri, joka oli esimerkiksi tänä vuonna Göteborgin EM-kilpailuissa Suomen joukkueen eläinlääkärinä. Odotin tätä luentoa ja hänen iltapäivän tietoiskujaan siis todella innolla, koska sen lisäksi, että uskoin oppivani paljon ratsastajana, olin positiivinen, että saan ajatuksia myös tulevaisuuden eläinlääkärin ammattiin. Odotukseni täyttyivät sekä ratsastajana että eläinlääkäriopiskelijana ja sain Eamonin luennoista rutkasti motivaatiota myös opintoihini.

Iltapäivän tietoiskuihin porukka jakautui mielenkiintojensa mukaan eri luennoille. Itse jatkoin Eamonin kuuntelua kilpahevosten eläinlääkinnällisestä hoidosta sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Muita vaihtoehtoja olisivat olleet esimerkiksi ”Reilu peli ratsastuksessa”, ”Valmentajalla on väliä” ja ”Kenttäratsastuksen taitoarvostelu”.

Myöhemmin iltapäivällä siirryttiin lajiseminaareihin ja minä olin luonnollisesti ilmoittautunut kenttäseminaariin. Myös tämä kenttäratsastuksen lajiseminaari alkoi Eamon McLaughlin lyhyellä luennolla kestävyyslajien hevosten erityispiirteistä eläinlääkärin näkökulmasta. Käsittelimme esimerkiksi jännevammojen syntyä, hoitoa ja ennustetta.

Kenttäseminaari jatkui mm. hevosurheilun valmennuskeskuksen esittelyllä ja menneen sekä tulevan kilpailukalenterin läpikäymisellä. Keskustelimme myös ensi vuoden sääntömuutoksista sekä muista ajankohtaisista aiheista. Keskustelussa, samoin kuin koko kenttäseminaarissa, oli hyvä henki ja aion mennä paikalle myös ensi vuonna.

Luennoista ja niiden sisällöistä on tulossa vielä erikseen postausta. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *