Kenttäratsastuksen maajoukkueleiri 17.-19.11.2017

Talvikauden ensimmäinen kenttäratsastuksen maajoukkueleiri järjestettiin viime viikonloppuna Ypäjällä. Valmennettavien määrää on tänä vuonna vähennetty ja olen hyvin iloinen, että olen päässyt tänäkin vuonna valmennukseen mukaan. Varsinaisia katsastuksia ei siis tänä vuonna ollut, vaan valmennettavat oli valittu tulosten perusteella. Jo tämä ensimmäinen leiri Ypäjällä oli siis varsinainen valmennus.

© Meeri Ylänen

Itse olin tullut Britin kanssa Ypäjälle jo keskiviikkona, mutta varsinainen maajoukkuevalmennus alkoi perjantaina ja ratsastukset lauantaina. Pääsin kuitenkin hyödyntämään loistavia valmentautumismahdollisuuksia jo keskiviikosta lähtien, kun meillä oli Kari Nevalan estevalmennus. Torstaina kävimme puolestaan koulutunnilla ja perjantaiaamulla jumppasimme kavalettien avulla.

Perjantai-iltapäivällä alkoi varsinainen maajoukkuevalmennuksen ohjelma keskustelulla Piken ja Anna Hässön kanssa. Jokainen kävi yksitellen juttelemassa tulevan kilpailukauden suunnitelmista ja toiveistaan talven valmennuksia kohtaan. Teki todella hyvää puhua suunnitelmansa läpi kokeneempien ihmisten kanssa ja sainkin varmuutta omiin ajatuksiini.

Kun kaikki olivat käyneet keskustelemassa, oli meillä illalla vuorossa juoksutestit. Luvassa oli 7,5 kierrosta Opistohallin uraa pitkin eli 1500 metriä, tavoitteena juosta mahdollisimman nopeasti. Oma aikani oli 7:24, johon en ole erityisen tyytyväinen, mutta nyt tiedämme mistä lähdetään liikkeelle. Keväällä sitten toivottavasti saan alitettua seitsemän minuutin rajan. 🙂

Minun osaltani lauantai alkoi lääkärin kanssa keskustelulla ja lyhyellä terveystarkastuksella. Kulutinkin siellä aikaa puolisen tuntia aikataulutetun 15-20 minuutin sijaan ja opin uutta asiaa omasta terveydentilastani. Tästä sainkin kiirehtiä kuntosalille lihaskuntotesteihin, joissa mitattiin lihaskestävyyttä. Niihin tuloksiini olin kohtuullisen tyytyväinen, mutta parannettavaa toki löytyy.

Lääkärin ja kuntotestien jälkeen vuorossa oli Helena Källbladin yksityistunti. Helenalla on uskomaton taito nähdä ne pienet muutokset ratsastuksessa, joiden avulla saadaan hevosessa aikaan todella iso muutos. Britti liikkuikin todella hyvin valmennuksen lopussa, mutta saimmehyvää palautetta myös aikaisemmasta treenistämme.

Lauantaina illalla oli vielä luvassa venyttely-/rentoutushetki, joka tuli hektisen päivän jälkeen tarpeeseen.  Perjantai- ja lauantai-iltoina meillä oli myös yhteiset iltapalat, joilla saatiin puhuttua ajatuksia niin menneestä päivästä kuin myös tulevasta sekä tiivistettyä yhteishenkeä porukan sisällä.

Sunnuntaina oli luvassa vielä Piken estevalmennus, jossa tehtiin paljon jumppaa ja laukan säätelyä. Tässä vaiheessa Britin jaloissa rupesi jo painamaan viiden päivän valmennusputki, mutta todella hyvin se suoritti ja kuunteli pyyntöjä sekä ansaitsi paljon kehuja.

Kokonaisuudessaan tämä ensimmäinen kenttäratsastuksen maajoukkueleiri oli hyvin onnistunut. Sain todella paljon infoa niin lääkäriltä, kuntosalilta kuin tietenkin myös valmennuksista! Näillä ohjeilla eteenpäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *