Uusi vuosi, vanhat kujeet

Vuosi vaihtuu, raketit välkkyvät taivaalla, lupaukset asetetaan ja tavoitteet tarkistetaan. Meillä uusi vuosi ei kuitenkaan tuo suunnitelmiin mitään uutta ja mullistavaa, vaan ideana on jatkaa ratsastamista samoilla menetelmillä. Olemme löytäneet tavan treenata, joka resurssiemme puitteissa antaa hyvän lopputuloksen. Treenaamme niin paljon ja niin laadukkaasti kuin meille on tässä tilanteessa mahdollista. Kun nyt vain jatkaa töiden tekemistä, niin uskon vakaasti, että lopussa kiitos seisoo.

Vanhat kujeet eivät kuitenkaan tarkoita, etteikö omaa tekemistä tulisi tarkkailla kriittisesti. Toki valmennukseen tehdään pieniä tai suurempiakin muutoksia aina tarpeen mukaan. Ja ainahan treenaamiseen vaikuttaa myös vuodenaika ja kisakauden alkamisajankohta. Meillä tämä tarkoittaa laukkatreenien aloittamista ja maastoesteiden hyppäämistä sekä hallissa että keväämmällä myös ulkona.

Syksy on tehty perustyötä erityisesti kouluratsastuksen parissa. Valmennuksissa on käyty viikoittain ja itsenäisilläkin ratsastuskerroilla on ollut tavoitteet, joita kohti ollaan tähdätty. Hevosen voimistaminen ja notkistaminen, samoin kuin istunnan ja apujen käytön parantaminen, ovat loppumattomia projekteja, joissa ei koskaan voi olla valmis. Olemme kuitenkin jo pidemmällä kuin muutama kuukausi sitten.

Koko viime vuoden olen panostanut kunnolla myös omaan treeniini. Käytössäni on vain yksi hevonen, joten lajiharjoittelua saan harmittavan vähän. Tätä heikkoutta treenissäni olen pyrkinyt korvaamaan tehokkaalla oheisharjoittelulla. Käyn kuntosalilla, lenkkeilen eri syketasoilla ja käyn myös ryhmäliikunnoissa aikataulujen salliessa. Oheisharjoittelua jatketaan hyvällä intensiteetillä myös vuonna 2017.

Vanhoista kujeista ja tutuista menetelmistä huolimatta en usko, etteikö tuleva vuosi toisi mitään uutta. Tavoitteet ovat korkeammalla kuin koskaan, eivätkä Suomen rajat taida enää pidätellä meitä. Opiskelu toki rajoittaa vähän lähtemistä, mutta pitkä kesäloma tulee hyödyntää niin hyvin kuin suinkin.

Pääasia on se, että olemme Britin kanssa valmiita jatkamaan vanhaa ja olemme valmiita kohtaamaan uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *